Ρεκόρ Πωλήσεων για το Mario Kart 8 Deluxe

Η Nintendo έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενη

Το Mario Kart 8 Deluxe ξεπέρασε επίσημα το Mario Kart Wii σε συνολικές πωλήσεις.

Στο τελευταίο της οικονομική report, η Nintendo ανακοίνωσε ότι είχε μεταφέρει 3,34 εκατομμύρια αντίγραφα του παιχνιδιού τα τελευταία δύο τρίμηνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 38,74 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Αντίθετα, το Mario Kart Wii είχε 37,38 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τη διάρκεια ζωής του.

Οι πωλήσεις συνεχίζουν επίσης να διασφαλίζουν ότι το Mario Kart 8 Deluxe παραμένει το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Nintendo Switch μέχρι σήμερα, πολύ μπροστά από το Animal Crossing: New Horizons.

Το Mario Kart 8 Deluxe ήταν ένα διευρυμένο port του παιχνιδιού του Wii U, το οποίο σημείωσε λιγότερo εντυπωσιακές πωλήσεις χάρη στην απογοητευτική player base.

Η επιτυχία του βιντεοοπαιχνιδιού συμβαδίζει με την εκπληκτική επιτυχία του Switch, το οποίο έχει πλέον 92,87 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα, με 8,3 εκατομμύρια μονάδες τους τελευταίους έξι μήνες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση των συνολικών κερδών της Nintendo από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,86 δις δολάρια σε ένα χρόνο. Αλλά η Nintendo μείωσε επίσης ελαφρώς τις προβλέψεις πωλήσεων του Switch, από 25,5 εκατομμύρια σε 24 εκατομμύρια μονάδες, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chip.