7 λόγοι που το Braid είναι τόσο δύσκολο

Νοσταλγία, γρίφοι και τόνοι δυσκολίας

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα videogames υποτίθεται ότι είναι δύσκολα. Όμως, κάθε τόσο, υπάρχει ένα παιχνίδι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όντως σχεδιάστηκε για να μπορεί να παιχτεί από κάποιον που δεν κατέχει βραβείο ευφυΐας. Αυτό συμβαίνει με το Braid, ένα indie παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2008 για Xbox 360 και Windows PC. Πνευματικό παιδί του Jonathan Blow, αυτό το puzzle-platformer έχει επαινεθεί για τους έξυπνους γρίφους και τις νοσταλγικές του θεματικές, αλλά έχει επικριθεί για το επίπεδο δυσκολίας του.

Οι ίδιοι οι γρίφοι είναι καλά μελετημένοι και απαιτούν δημιουργικές λύσεις από τους παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούν να βασιστούν σε μεθόδους ωμής βίας ή σε trial&error για την επίλυσή τους. Ωστόσο, η δυσκολία δεν σταματά εκεί, αλλά διαπερνά κάθε πτυχή του. Ακολουθούν λοιπόν δέκα λόγοι για τους οποίους το Braid είναι τόσο δύσκολο:

1) Πολλαπλές καταλήξεις (και αρχή) – ναι, είναι τόσο μπερδεμένο όσο ακούγεται

Κάθε γρίφος έχει δύο πιθανές καταλήξεις, η καθεμία από τις οποίες οδηγεί σε διαφορετικά επίπεδα που απαιτούν ολοκλήρωση κάποιων εξ’αυτών πριν φτάσετε σε μία από τις καταλήξεις.

2) Ο συγχρονισμός είναι το παν

Ορισμένα τμήματα απαιτούν ακριβή συγχρονισμό ή/και γρήγορες κινήσεις. Deadly Combo

3) Οι πλατφόρμες λειτουργούν μόνο όταν το θέλουν

Μερικές φορές, όταν πηδάτε προς μια πλατφόρμα και την αφήνετε την κατάλληλη στιγμή, ο χαρακτήρας σας πέφτει αντί να προσγειωθεί στην κορυφή.

4) Οι εχθροί κινούνται ταχύτερα ανάλογα με το πόσο χρόνο χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε κάθε επίπεδο.

Αν σκέφτεστε να πάρετε το χρόνο σας και να εξερευνήσετε κάθε γωνιά, τότε ετοιμαστείτε για μια εξαιρετικά απαιτητική εμπειρία!

5) Πρέπει να παίξετε ολόκληρο το story mode

Πρέπει να παίξετε ολόκληρο το story mode αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κάποια σημαντικά μυστικά που θα σας δώσουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι. Υπάρχουν επίσης ορισμένα τμήματα που μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο με την ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών, τα οποία είναι αρκετά για να σας κάνουν να απελπιστείτε!

6) Το βιντεοπαιχνίδι Braid διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό αφήγησης

Επιτρέποντας στους παίκτες να ταξιδεύουν μπρος-πίσω στο χρόνο καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους, το Braid φημίζεται για τον αφηγηματικό μηχανισμό του. Αυτό σίγουρα θα κρατήσει τους ανθρώπους σε εγρήγορση, επειδή δεν υπάρχουν οδηγίες για τη συγκεκριμένη ικανότητα! Απλά θα πρέπει να δοκιμάσετε τα πάντα, βλέποντας τι λειτουργεί καλύτερα στην πράξη.

7) Υπάρχουν διαφορετικοί χρονικοί μηχανισμοί σε όλο το Braid

Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω στον χρόνο. Κάθε επίπεδο συνοδεύεται από τις δικές του προκλήσεις και απαιτείται συνδυαστική σκέψη και μπόλικη φαντασία. Ωστόσο, σπάνια θα καταφέρετε να μαντέψετε το τι θα αντιμετωπίσετε στην συνέχεια.