Το GAconf Κάνει το Gaming πιο Προσιτό στα Άτομα με Αναπηρίες

Ένα gaming συνέδριο με ΠΟΛΥ καλό σκοπό!

Το GAconf είναι ένα συνέδριο game development, το οποίο έχει ευγενή σκοπό: Είναι αφιερωμένο στο να καταστήσει τα παιχνίδια πιο προσβάσιμα σε παίκτες με αναπηρίες. Διοργανώνεται από το SIG της προσβασιμότητας του IGDA. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και networking για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, διερευνώντας τις πρόσφατες και μελλοντικές εξελίξεις στην προσβασιμότητά τους. Η εκδήλωση του 2021 θα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και Discord.

Πότε θα γίνει;

11-12 Οκτωβρίου 2021

Πού μπορω να το παρακολουθήσω;

Μπορείτε να κλείσετε την ηλεκτρονική σας θέση, κάνοντας κλικ ΕΔΏ.

Δεν απαιτείται εγγραφή για την παρακολούθηση των ομιλιών, αλλά απαιτείται για πρόσβαση στην περιοχή του chat. Ο κύριος τρόπος προβολής του συνεδρίου είναι μέσω του Zoom, με εφεδρικό το YouTube. Το networking θα λάβει χώρα μέσω του Discord και τα links σύνδεσης θα αποσταλούν λίγο πριν την έναρξη.

Στο GAconf οι θεατές μπορούν να αναμένουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από όλους τους τομείς της βιομηχανίας – από indie έως ΑΑΑ, θα ακούσουν εξιδεικευμένους επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και θα λάβουν πρακτικές γνώσεις για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί αυτό το όραμα, δηλαδή να είναι το gaming προσβάσιμο σε όλους ανεξαιρέτως, μην αποκλείοντας κανέναν.

Άλλωστε το gaming -και ιδιαίτερα τα e-sports, ευνοούν την κοινωνικοποίηση ανθρώπων, ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν!