Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να παίξετε τη σειρά horror παιχνιδιών Amnesia

Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από την τρέλα;

Η σειρά horror Amnesia είναι ένα franchise τρόμου που έχει δημιουργήσει τρεις τίτλους μέχρι στιγμής. Το παρακάτω άρθρο θα παραθέσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παίξετε αυτό το τρομακτικό βιντεοπαιχνίδι.

Αν ψάχνετε για ένα παιχνίδι που θα σας τρομάξει όσο λίγα, είστε στο σωστό μέρος. Το Amnesia πέτυχε τον στόχο του να είναι ένα από τα πιο φρικιαστικά games που έχουν γίνει ποτέ, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά είδη τρόμου. Με ιστορίες για διαταραγμένους δολοφόνους και φαντάσματα σε ανατριχιαστικά, παλιά σπίτια να γίνονται λιγότερο δημοφιλείς στις μέρες μας, η Frictional Games αποφάσισε να οδηγήσει τους παίκτες σε μια περιπέτεια μέσα από ένα άλλο είδος τρόμου: την τρέλα.

Ο κεντρικός χαρακτήρας που μένει ανώνυμος σε όλη τη σειρά, είναι ήδη αρκετά διαταραγμένος, καθώς ξυπνά χωρίς μνήμη, γεγονός που ενεργοποιεί το σύστημα αντίδρασης στο φόβο, γνωστό ως “μετρητής λογικής”. Καθώς προχωρά στο ταξίδι του, πολλά ενοχλητικά μυστικά για τον εαυτό του αρχίζουν να έρχονται στο φως μέχρι που τελικά καταρρέει ψυχικά κάτω από όλους αυτούς τους παράγοντες άγχους.

Μερικά από τα αγαπημένα μας reaction στον pure τρόμο που προσφέρει το Amnesia

Αν νομίζετε ότι η εξερεύνηση στα παιχνίδια είναι βαρετή, το Amnesia μπορεί να σας αποδείξει ότι κάνετε λάθος. Δεν εστιάζει μόνο στο να τρέχετε μακριά από τέρατα και να λύνετε γρίφους (που μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι). Πρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τον μετρητή της λογικής σας, ο οποίος θα κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο αν πέσει πολύ χαμηλά.

Το Amnesia αποτελεί ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι, με τον ήχο να χρησιμοποιείται με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο πρωταγωνιστής είναι σχεδόν πάντα εντελώς αβοήθητος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τρέχει μακριά από τους εχθρούς ή να κρύβεται φοβισμένος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον τους (πράγμα που σημαίνει επίσης ότι πρέπει να διατηρήσει τη λογική του). Δεν υπάρχουν όπλα, οπότε πρέπει να μαζεύετε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Θα τα χρειαστείτε επίσης γιατί υπάρχουν τέρατα που δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να πεθάνει ο ήρωάς μας – καλό είναι τότε ότι είναι κυρίως πλάσματα που κινούνται αργά και δεν βλέπουν και τόσο καλά! Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα θηρία που τον απειλούν, καθώς κάτι πολύ χειρότερο παραμονεύει στις αίθουσες του κάστρου…